Helden van Gorkum - Een duurzaam leven

Klaar voor de toekomst

Helden van Gorkum is klaar voor de toekomst! De huizen zijn namelijk energiezuinig en hebben geen gasaansluiting. Voor de Helden van Gorkum hebben we ervoor gekozen om te investeren in de duurzaamheid en in gasloze installaties. Zo passen we in de huizen balansventilatie, een A+++ warmtepomp en bij een aantal huizen ook zonnepanelen toe. Vanwege het karakter van de binnenstad van Gorinchem, worden deze zonnepanelen zoveel mogelijk uit het zicht geplaatst. Maar ook de vloerverwarming in alle verblijfsruimten van je nieuwe huis geven zeer veel comfort. Nooit meer koude voeten en/of warmteverlies door roosters in de ramen! De balansventilatie in combinatie met de vloerverwarming zorgt namelijk voor een aangename, constante temperatuur.

Ook buiten de huizen is aan de toekomst gedacht. Het dak van de berging is bedekt met mos, zo wordt regenwater gelijkmatiger afgevoerd en helpen we de natuur. Naast dat het er natuurlijk leuk uit ziet! Ook het water in de straten wordt gelijkmatig afgevoerd. Daar zorgt de waterdoorlatende bestrating voor. Onder de bestrating worden zogenoemde kratten aangebracht die het water als dat nodig is, opslaat. En wat dacht je van de bloembakken die bij sommige huizen in het kozijn is ontworpen. Goed voor de natuur én leuk om te zien als je straks door de Bagijnenwalstraat loopt.

De warmtepomp
Alle huizen in de Helden van Gorkum worden uitgerust met een lucht-warmtepomp. Deze installatie vervangt de traditionele cv-ketel voor de verwarming en het warmtapwater (het warme water uit de kraan). De warmtepomp die wordt toegepast heeft geen gasaansluiting en haalt warmte uit de buitenlucht. De warmtepomp bestaat uit twee units, een binnen- en buitenunit. De buitenunit onttrekt energie vanuit de buitenlucht. Deze energie wordt in de binnenunit omgezet in warmte. Bij de Helden van Gorkum staat de binnenunit op zolder (rijwoningen) of in de trapkast (herenhuizen) en de buitenunit op het dak. Het warme water wordt opgeslagen in een boilervat van 200 liter. Een duurzame en energiezuinige oplossing!

Zonnepanelen
De daken van de huizen in de Helden van Gorkum zijn zeer geschikt voor zonnepanelen. Door de platte daken kunnen de zonnepanelen goed naar de zon richten. Om je huis extra energie te laten opwekken kun je kiezen voor (extra) zonnepanelen. Dat zorgt gelijk voor een lagere energierekening.

Bekijk onze informatievideo

Meer informatie

foto

Bel of whatsapp
Stefan Schreuder -  Van der Brugge Makelaardij
06 270 458 04

image image