Nieuwsberichten

Van start met de bouw van Helden van Gorkum

Een gevarieerde woonbuurt in de binnenstad van Gorinchem

In aanwezigheid van de kopers en een select gezelschap van betrokkenen verrichtte de Gorinchemse wethouder Dick van Zanten op 16 september de officiële handeling van de start van de bouw van het project ‘Helden van Gorkum’. Epicurus en Van Wijnen (gezamenlijk: De Grienden) ontwikkelen en realiseren deze nieuwe woonbuurt in de binnenstad van Gorinchem aan de Bagijnenwalstraat en Lindeboom. Bij de ontwikkeling is intensief samengewerkt met de gemeente Gorinchem. Het project bestaat uit 13 herenhuizen en 13 rijwoningen, die geïnspireerd zijn op 19e-eeuwse panden. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats.

Diversiteit in type woningen
Opvallend is de diversiteit in het type woningen. Er komt een mix van herenhuizen en eengezinswoningen, variërend in uitstraling en grootte. De kopers hebben veel vrijheid in de uitvoering van hun woonwensen. De huizen verschillen in uiterlijk op nuance van elkaar door de verschillende typen ramen, accenten in het metselwerk, dakpannen, dakkapellen en de kleur van het metselwerk. Zo ontstaat er een gevarieerde buurt.

De architectuur geeft een knipoog naar het historische verleden van Gorinchem, waarin hedendaagse elementen worden toegevoegd. Architect Daan van der Vlist van EUP design: “Naast hedendaagse referenties waren projectmatig ontworpen 19e -eeuwse panden mijn inspiratiebron. Historiserend wordt er zeker niet gebouwd. Ik heb een hedendaagse vorm gegeven aan elementen die toen veel werden toegepast.”

Klaar voor de toekomst
Ward Koppejan, projectontwikkelaar bij Van Wijnen: “We hebben de buurt ontwikkelt met oog op de toekomst. Duurzaamheid is een centraal onderwerp binnen het project. Zo kunnen de kopers langdurig mooi en comfortabel blijven wonen.” De woningen zijn energiezuinig en hebben geen gasaansluiting, en zijn uitgerust met zonnepanelen en een warmtepomp. Daarnaast zijn de bergingen voorzien van groene daken. De daken zijn bedekt met sedum dakbedekking. Sedum isoleert en draagt bij aan een goede afvoer van regenwater.

Bijzondere locatie
Helden van Gorkum bevindt zich op een bijzondere en gunstige locatie in de historische binnenstad van Gorinchem. Vanuit de nieuwe buurt loop je zo de vestigingswal op. In een paar minuten ga je van de rust naar de reuring. Het centrum van Gorinchem, de gezellige Varkenmarkt, ligt op drie minuten loopafstand. Door de ligging net iets aan de rand van de binnenstad ben je ook snel bij het bus- en treinstation en op de uitvalswegen.

De bewoners van de herenhuizen kijken door het groen direct uit op het water achter de wal. Daarnaast kent de locatie een rijke historie. Tijdens het bouwrijp maken van de grond werden er zelfs resten van een 15e-eeuws klooster gevonden. Deze vondsten zijn inmiddels geborgen.

Projectontwikkelaar Ward Koppejan: “De Helden van Gorkum is een mooie aanvulling op wat er al is en we hopen dat de toekomstige bewoners er met volle teugen van gaan genieten.”

Meer informatie
De oplevering van het project wordt in het derde kwartaal van 2021 verwacht. Er zijn nog een enkele  herenhuizen met eigen parkeerplaats beschikbaar.

Interview met de kopers

CLAUDIA EN LAURENS VONDEN HUN RUIME STADSHUIS IN HELDEN VAN GORKUM

Een paar weken geleden zetten Claudia en Laurens Zoutendijk hun handtekening onder het koopcontract van bouwnummer 14 in nieuwbouwplan Helden van Gorkum. Met veel enthousiasme kijken ze uit naar de oplevering en het moment dat ze hier samen met hun dochter Vesper van 2 jaar gaan wonen. We spreken Claudia die enthousiast vertelt waarom ze voor dit huis gekozen hebben.

“We wonen nu al in Gorkum aan de Grote Haarsekade. Een fijn jarendertighuis, maar met het oog op de toekomst aan de kleine kant. Ik heb mijn eigen bedrijf en Laurens werkt ook geregeld thuis. Daarbij hopen we op termijn nog op gezinsuitbreiding.”

Wensenlijstje

“We zochten heel specifiek naar een huis in de binnenstad van Gorkum, omdat mijn man op loopafstand van zijn werk wil wonen en we het beiden fijn vinden om naar het centrum te kunnen wandelen. Verder wilden we graag 4 slaapkamers en een tuin op het zuiden of westen. We vonden het allemaal in Helden van Gorkum.”

De voordelen van nieuwbouw

In eerste instantie keken Laurens en Claudia bij bestaande huizen. Ze brachten zelfs een bod uit, maar dat werd het uiteindelijk niet. “Vrij vroeg in het traject besloten we toch voor nieuwbouw te gaan. Alles nieuw en helemaal naar jouw smaak, spreekt ons erg aan. De architectuur van Helden van Gorkum vind ik heel tof. Er zijn geen heel schuine daken, waardoor ook de bovenste verdieping goed bruikbaar is. Daarbij is het een mooi geheel, maar toch ook weer niet, door de vele verschillende details. Volgens mij gaat het een heel sfeervol geheel worden.”

Goed contact

Het contact met makelaar Leo heeft het stel als heel prettig ervaren. “We werden uitgebreid geïnformeerd en kregen snel antwoord op onze vragen. Later bleek dat dit kwam door het goede contact dat de makelaar met de ontwikkelaar had. Fijn, want dat gaf ons een goed gevoel.”

Spelen op het schoolplein en rennen over de wal

“Wat ik trouwens ook superleuk vind, is het feit dat er een basisschool tegenover Helden van Gorkum zit. We waren al van plan om onze dochter hier op school te doen door de goede verhalen over deze kleinschalige school. Dat Vesper straks lekker op het schoolplein kan spelen met vriendjes en vriendinnetjes is helemaal top! Ook de ligging aan de vestingwal is ideaal. Vroeger moest ik een stuk lopen voor ik er was. Nu loop ik het huis uit en kan ik gelijk een half uurtje rennen.”

Is jouw wensenlijstje vergelijkbaar met die van Claudia en Laurens? Check dan snel even het woningaanbod. Er zijn nog enkele huizen te koop. Ook met direct zicht op de vestingwal. Wij wensen Claudia, Laurens en Vesper in ieder geval heel veel plezier in hun nieuwe huis!

 

 

Geef voor 9 december je voorkeur door!

De prijsranges van de 26 huizen in de Helden van Gorkum zijn inmiddels al een paar dagen bekend. Wij vinden het dan ook heel leuk dat er zo enthousiast wordt gereageerd op de huizen. Bedankt daarvoor! Veel mensen vragen zich af hoe ze het meeste kans maken om een huis in het nieuwbouwproject toegewezen te krijgen. In deze nieuwsbrief geven wij je een paar tips en lichten we een heel speciale hoekwoning uit!

TIPS
In een overspannen woningmarkt is het voor veel mensen erg spannend om zich in te schrijven voor een nieuwbouwproject. Want ja, hoe wordt er toegewezen of wordt er geloot bij de notaris? En als er toebedeeld wordt, waar let de verkopende partij dan op? In de Helden van Gorkum zullen wij de huizen inderdaad toewijzen, waar wij op letten?

1. Hoe betrokken is de potentiele koper?
Heb jij jouw voorkeuren doorgegeven voorafgaand aan de start verkoop? Ja? Dan maak je een grotere kans, wij geven namelijk voorrang aan iedereen die zijn of haar voorkeur heeft doorgegeven voor de start verkoop op 9 december. Heb jij je voorkeur nog niet doorgegeven? Doe het dan alsnog via https://voorkeur.heldenvangorkum.nl <-- KLIK en volg het stappenplan:

Stap 1: Selecteer het bouwnummer van jouw eerste voorkeur en klik op interesse

Stap 2: Login met jouw gebruikersnaam en jouw wachtwoord

Stap 3: Klik op het tabje 'mijn woning' en klik op bijwerken

Stap 4: Klik op het tabje 'extra parkeerplaats', maak je keuze en klik op bijwerken

Stap 5: Heb je interesse in meerdere bouwnummers? Klik dan op terug naar interactieve kaart. Klik je woning van je 2e, 3e, 4e, etc voorkeur aan en klik op interesse om je voorkeur(en) toe te voegen aan je account.

2. Hoe goed voorbereid is de potentiele koper?
Ben je al eens op de locatie geweest? Ben je bij een financieel adviseur geweest om jouw financiële mogelijkheden te onderzoeken? Is er al een makelaar langs geweest in het koophuis waar je nu woont (indien van toepassing)? Ja? Ook dan maak je weer een grotere kans.

3. Hoe graag wil jij wonen in de Helden van Gorkum
Laat het ons weten!

Maximale kans maken? Zorg dan dat je de punten hierboven allemaal kunt afvinken! 

SPECIALE HOEKWONING AAN DE LINDEBOOM
Aan de Lindeboom komt een huis met een niet alledaagse indeling. In totaal heeft dit huis een woonoppervlakte van maar liefst 153m². Hier kun je echt iets bijzonders van maken. De speciale hoekwoning heeft 3 volledige woonlagen  en is aan de zijkant uitgebouwd, waardoor je hier perfect een gezellige woonkeuken kunt maken. Grenzend aan deze ruimte is de berging, die vanaf de zijkant bereikbaar is. De woonkamer ligt aan de tuinkant en is wel 24 m² groot. De indeling van de 1e verdieping is gelijk aan de huizen ernaast. Er zijn drie slaapkamers en een badkamer. Als aantrekkelijke extra heeft dit huis een extra groot dakterras van 23m², waardoor je bij mooi weer altijd een fijne plek in de zon hebt en ligt op het westen. De tuin is bescheiden van maat en ligt op het noordoosten. Ideaal voor een kop koffie in de ochtendzon, zonder dat je veel omkijken hebt naar het onderhoud. De 2e verdieping heeft een plat dak en veel ramen. Standaard zijn hier al 2 slaapkamers ingedeeld. Al een idee wat je met deze ruimte gaat doen? De prijsrange van deze speciale hoekwoning is € 437.500 ror € 480.000,- v.o.n.

Zien we jou op de start verkoop op 9 december tussen 17:00 en 19:00 uur bij de Hipper & Kolfbaan te Gorinchem? Tot dan!

Meer informatie

Bel of whatsapp Stefan de makelaar!
06 270 458 04

Of meld je aan voor de nieuwsbrief