Interview met de kopers

CLAUDIA EN LAURENS VONDEN HUN RUIME STADSHUIS IN HELDEN VAN GORKUM

Een paar weken geleden zetten Claudia en Laurens Zoutendijk hun handtekening onder het koopcontract van bouwnummer 14 in nieuwbouwplan Helden van Gorkum. Met veel enthousiasme kijken ze uit naar de oplevering en het moment dat ze hier samen met hun dochter Vesper van 2 jaar gaan wonen. We spreken Claudia die enthousiast vertelt waarom ze voor dit huis gekozen hebben.

“We wonen nu al in Gorkum aan de Grote Haarsekade. Een fijn jarendertighuis, maar met het oog op de toekomst aan de kleine kant. Ik heb mijn eigen bedrijf en Laurens werkt ook geregeld thuis. Daarbij hopen we op termijn nog op gezinsuitbreiding.”

Wensenlijstje

“We zochten heel specifiek naar een huis in de binnenstad van Gorkum, omdat mijn man op loopafstand van zijn werk wil wonen en we het beiden fijn vinden om naar het centrum te kunnen wandelen. Verder wilden we graag 4 slaapkamers en een tuin op het zuiden of westen. We vonden het allemaal in Helden van Gorkum.”

De voordelen van nieuwbouw

In eerste instantie keken Laurens en Claudia bij bestaande huizen. Ze brachten zelfs een bod uit, maar dat werd het uiteindelijk niet. “Vrij vroeg in het traject besloten we toch voor nieuwbouw te gaan. Alles nieuw en helemaal naar jouw smaak, spreekt ons erg aan. De architectuur van Helden van Gorkum vind ik heel tof. Er zijn geen heel schuine daken, waardoor ook de bovenste verdieping goed bruikbaar is. Daarbij is het een mooi geheel, maar toch ook weer niet, door de vele verschillende details. Volgens mij gaat het een heel sfeervol geheel worden.”

Goed contact

Het contact met makelaar Leo heeft het stel als heel prettig ervaren. “We werden uitgebreid geïnformeerd en kregen snel antwoord op onze vragen. Later bleek dat dit kwam door het goede contact dat de makelaar met de ontwikkelaar had. Fijn, want dat gaf ons een goed gevoel.”

Spelen op het schoolplein en rennen over de wal

“Wat ik trouwens ook superleuk vind, is het feit dat er een basisschool tegenover Helden van Gorkum zit. We waren al van plan om onze dochter hier op school te doen door de goede verhalen over deze kleinschalige school. Dat Vesper straks lekker op het schoolplein kan spelen met vriendjes en vriendinnetjes is helemaal top! Ook de ligging aan de vestingwal is ideaal. Vroeger moest ik een stuk lopen voor ik er was. Nu loop ik het huis uit en kan ik gelijk een half uurtje rennen.”

Is jouw wensenlijstje vergelijkbaar met die van Claudia en Laurens? Check dan snel even het woningaanbod. Er zijn nog enkele huizen te koop. Ook met direct zicht op de vestingwal. Wij wensen Claudia, Laurens en Vesper in ieder geval heel veel plezier in hun nieuwe huis!