Uit eten ontbijten lunchen en borrelen in Gorinchem

In de zomer deden we een dagje Gorinchem. We komen binnenrijden door één van de opening in de vestingwal en vervolgen onze weg langs mooie grachtenpanden die aan de Linge staan. Het is een prachtig zonnige dag, dus het eerste wat we doen is een terrasje pakken! Even voor de goede orde, toen kon dat nog en natuurlijk is het straks ook weer volop genieten van de leuke horeca in deze vestingstad.

 

Wij komen op de Grote Markt - the place to be – en belanden op het terras van De Gasterij. Na een hartelijke welkom bekijken we de kaart. Je kunt bij De Gasterij goed terecht voor een bittergarnituur, maar ook voor een uitgebreide lunch. We kozen voor de ‘luxe bittergarnituur’ die binnen no time op tafel stond én op was. Koud drankje erbij, lekker! Op de Grote markt zijn veel verschillende restaurants. Ook over de Hoofdwacht en ’t Oude Stadshuys hebben we goede geluiden gehoord.

 

Vanaf het terras zagen we een lange rij mensen staan. “Waar zal dat nou naar toe gaan?”, vragen we elkaar. Het antwoord krijgen we snel: Venezia! Het familiebedrijf verkoopt hier de lekkerste Italiaanse ijsjes van heel Gorinchem. Heb je net een stadswandeling gedaan of een eindje gefietst, dan is dit de perfecte plek om eventjes af te koelen. 

 

High tea of toch liever een biertje?

Op weg naar ons hotel, Karel de Stoute, lopen we over de Lange Dijk. Daar komen we La Blique tegen. Hier kun je terecht voor een heerlijke High Tea, ontbijt en lunch. “Maar we hebben ook alcohol!’’ zegt de eigenaresse lachend. Leuke vrouw die hier 1,5 jaar geleden gestart is. Met succes, want La Blique

wordt met een 4,9 beoordeeld op Google! De zaak ziet er super sfeervol uit en aan de Linge zit een klein terras. 

 

Terrassen aan de haven

Even verderop aan de Lingehaven zien we mensen een borreltje drinken op een kleinschalig terras. Wat bleek, dit hoort ook nog bij La Blique. Leuk die kleurige stoeltjes in combinatie met alle bloemen die in bloembakken aan de brug hangen. Toen we later op de avond weer langs de Lingehaven liepen, zagen we dat de terrassen van Hotel le Bon’Apart en Merwezicht ook geopend waren. Moet je eens voorstellen hoe tof je hier op het terras zit terwijl je ziet hoe alle bootjes de haven komen binnen varen.

 

Werelds eten in Gorinchem, ook dat kan!

Als onze dag op zijn einde loopt, gaan we nog even langs bij Dots Conceptstore en De Buurvrouw om wat gave cadeautjes te scoren. Daarna ploffen we neer bij restaurant Twine. “Wij zijn sinds maart 2020 geopend”, vertelt de eigenaresse, die samen met haar tweelingzus de tent runt. We kozen voor de Twine Shared Plank voor het voor- en hoofdgerecht. En zo genoten we van kleine gerechtjes, zoals Vitello, Buratta met tomaat, Kimchi steak en Gamba’s piri-piri. Als afsluiter deelde we het ‘Bloempotje’, dat was een verrukkelijk dessert met rabarbercompote en witte chocolade ijs. Zeker een aanrader!

 

Rust en vitamientjes 

Als we ons buikje rond hebben gegeten lopen we naar ons hotel, Karel de Stoute. In onze fijne kamer aan de Duveltjesgracht komen we zeker wel toe aan een goede nachtrust! Als we meer tijd hadden gehad, waren we zeker nog met een picknickkleedje in het Wilheminapark gaan liggen voor de deur. 

 

Om ons geslaagde bezoek aan Gorinchem goed af te sluiten kiezen we voor een ontbijt bij de Vitamine Kantine. Dit werd ons door Gorkum TV aangeraden. En wat was het lekker! Op de kaart staan sapjes, smoothies, broodjes en salades. Gegarandeerde een goede start van de dag. 

 

Meer Gorinchem?

Wil je meer leuke tips voor als je Gorinchem bezoekt, er woont of wilt gaan wonen? Lees dan ook de blogs die we schreven over ‘Winkelen in Gorinchem’ en ‘Recreatie in Gorinchem’.