Winkelen in Gorinchem

WINKELEN IN GORINCHEM

In Gorinchem, of Gorkum, zoals de inwoners de stad noemen, kun je superleuk winkelen. De variatie in aanbod is groot, komen we achter als we een dagje Gorinchem doen. Even de toerist uithangen. Dat is trouwens ontzettend makkelijk, want de zon schijnt volop en de terrassen op de Grote Markt zitten gezellig vol.

 

Voor we de winkelstraten induiken, gaan we langs bij Gorkum TV. Een jong bedrijf dat in een pand aan de mooie haven gevestigd is. Lizet en eigenaar Cees Lagendijk ontvangen ons hartelijk. Enthousiast vertellen de twee wat ze doen voor het online platform. Cees: “Van serieus nieuws tot promotie van bedrijven en handige informatie over de stad, alles wordt vakkundig in beeld gebracht en verspreid via Instagram, Facebook, YouTube en Twitter. We hebben geen regulier tv-kanaal maar maken televisie on demand.” Benieuwd? www.gorkum.tv.

 

Zoveel leuke winkels

Al pratende geven Lizet en Cees leuke tips over de hotspots van de stad. Tijd om op onderzoek uit te gaan. Langs de haven over de straat Eind (grappige naam) lopen we de Langendijk in. Een leuke straat waar horeca en boetiekjes elkaar afwisselen. We zien Kunst & Kadootjes, Gusto, dé plek voor goede koffie, een Lego-winkel en boekenzaak. Overal even een snelle blik naar binnen voor een eerste indruk.

 

Watertanden

Als we bij Sweet Ima voor de deur staan, worden we door de geur naar binnen getrokken. De naam doet al watertanden en als je binnenkomt bij de bakkerij ,word je hebberig. Hier verkopen ze brood, gebak, koekjes en taarten. Alle patisserieproducten worden zelfgemaakt en zijn zonder toevoeging van kleur- en smaakstoffen. We ‘scoren’ en overheerlijke brownie en gaan verder.

 

Shoppen voor je nieuwe huis

Als je wilt shoppen voor je nieuwe huis, kun je beginnen op de Langendijk. Bij Two Sisters Home & Living bijvoorbeeld. En wil je de perfecte sfeer in huis? Pak dan even de auto en rijd naar het LichtLab aan Papland 13. Dat deden wij ook. In de showroom ontmoeten we eigenaar Erwin. Overal hangen prachtige lampen. “Dit zijn de meest verkochte lampen uit de webshop”, licht Erwin toe. Bijzonder aan LichtLab is dat Erwin alleen maar dingen verkoopt die hij zelf mooi vindt. “Ik werk samen met jonge designers zoals Alex Groot Lebbink, Renate Vos en Sabine van der Ham. En omdat ik ook graag wat terugdoe voor de samenleving, laat ik een aantal lampen maken in een sociale werkplaats.” Shop online op www.hetlichtlab.com of maak een afspraak met Erwin voor een advies op maat. Aanrader!

 

 

Conceptstore in Gorinchem

Na dit tekstuele uitstapje nemen we je mee verder door de Langendijk. Want ook als je een leuk cadeautje wilt kopen, zit je hier goed. Zeker als je binnenloopt bij Dots Conceptstore Gorinchem. Hier wordt kleine ondernemers en creatievelingen de kans geboden om hun spullen te verkopen. Je kunt er een plankje, rek of een hele kast huren. De variatie in aanbod is enorm: van sieraden tot kleding, leuke hebbedingetjes tot gepersonaliseerde accessoires. Waarschuwing: de verleiding om te kopen is groot. www.dotsconceptstore.nl

 

Buurman en Buurvrouw

Wie Gorinchem kent, kent de Buurvrouw én de Buurman! Yvonne van Dijk biedt je een prachtig assortiment ‘moois van ver en leuk van dichtbij’, zoals ze dit zelf verwoordt. De Buurman heeft alles voor mannen van 0 tot 100 jaar en de dames kunnen terecht bij de Buurvrouw. Omgekeerd kan natuurlijk ook, als je je lief wilt verrassen met een leuk cadeautje. Zowel de Buurman als de Buurvrouw hebben een superleuk Instagram account. Check @debuurmangorinchem en @debuurvrouwgorinchem.

 

Meer!

In dit blog hebben we alleen de Langendijk besproken, maar Gorinchem heeft nog veel meer te bieden. In de Hoogstraat, Gasthuisstraat en Arkelstraat vind je grotere winkels van landelijke bekende ketens.

 

Doe ons na

Mocht je nou niet bekend zijn in deze stad, dan raden we je aan ons voorbeeld te volgen. Struin een dagje door Gorinchem alsof je toerist bent en kom erachter hoe ontzettend leuk je hier kunt wonen. In Helden van Gorkum zijn nog nieuwbouw herenhuizen te koop. Helden van Gorkum ligt midden in de historische vestingstad!