8 Huurwoningen

Foto

In het plan Helden van Gorkum, aan de rand van de historische binnenstad van Gorinchem, worden dertien fraaie tussenwoningen gerealiseerd, waarvan er acht te huur zijn. Vier woningen liggen aan de Bagijnenwalstraat en vier aan de Lindeboom. Elke woning beschikt over een eigen parkeerplaats op een privé parkeerterrein.

De woningen liggen op een rustige locatie die de moderniteit van nu heeft, maar na enkele ogenblikken de geschiedenis van toen ademt. U loopt namelijk zo de vestingwal op. Op slechts een paar loopminuten bereikt u vervolgens de sfeervolle Varkenmarkt, met zijn gezellige cafés, brasserieën en restaurants.

Het winkelaanbod in de buurt laat weinig te wensen over en er valt in de directe omgeving ook op cultureel gebied van alles te beleven. Een basisschool en kinderdagverblijf liggen op loopafstand en scholen voor voortgezet onderwijs op circa één kilometer. Tel daarbij de diverse sport- recreatiemogelijkheden in de buurt op en u begrijpt: Helden van Gorkum is van alle markten thuis.

Wilt u de reuring van de stad even achter u laten? Dit plan ligt vlak bij het trein- en busstation en nabij uitvalswegen naar bijvoorbeeld Utrecht of Rotterdam, waar u met de auto binnen veertig minuten naartoe rijdt.

image

Duurzaam huren

Als de locatie op zich nog niet reden genoeg is om hier graag te willen wonen, zijn de woningen dat wel, die met hun fraaie (gevarieerde) metselwerk en grote raampartijen een bijzondere uitstraling hebben. Met een woonoppervlakte van 132m2 (en een woning zelfs 144m2), drie slaapkamers en een volwaardige tweede (zolder)verdieping, zijn de woningen ideaal voor een gezin met kinderen.

Op de begane grond ligt de woonkamer met een halfopen, compleet ingerichte keuken, die is uitgerust met een inductiekookplaat (5-zones), afzuigkap, oven met geïntegreerde magnetron, een koelvriescombinatie en een vaatwasser. Allemaal van het merk ATAG. De woningen zijn instapklaar. Zo regelen wij de wand- en vloerafwerkingen alvast voor u (op de begane grond en eerste verdieping). Je hebt de keuze uit een aantal stijlen. In de hal met toiletruimte leidt de trap naar de eerste verdieping, met drie slaapkamers en de badkamer, met douche, wastafel en tweede toilet. De royale zolderverdieping is met een vaste trap bereikbaar. Hier vindt u de technische installaties en aansluitingen voor wasmachine en -droger.

Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste: wonen in Helden van Gorkum is enorm duurzaam. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmteterugwinsysteem. U verwarmt daarmee gasloos en wekt de benodigde energie ook nog eens grotendeels zelf op. Op de begane grond en de eerste verdieping ligt vloerverwarming die zorgt voor een constante temperatuur. Het hoogste isolatieniveau (A) in combinatie met het warmteterugwinsysteem zorgen daarbij voor een minimaal verlies van warmte. Zo creëert u een behaaglijk binnenklimaat. Ook in de zomer, wanneer het binnen lekker koel blijft. Zelfs aan de kleine dingen is bij dit project gedacht: elke berging is bedekt met een mosdak, dat ervoor zorgt dat het water gelijkmatig wegloopt en bovendien de natuur een handje helpt. Net als de verschillende bloembakken die sommige woningen krijgen, ook deze helpen de natuur een handje en bovendien staat het wel zo vrolijk in de straat. Overigens worden de zonnepanelen grotendeels uit het zicht geplaatst om het karakteristieke van Gorinchem zoveel mogelijk te behouden. Duurzaam, esthetisch en goed voor de portemonnee; uw energierekening wordt een stuk lager als bewoner van een woning in Helden van Gorkum!

Alles op een rijtje

 • Splinternieuwe woningen 
 • Voorzien van wand en vloerafwerking 
 • Luxe (greeploze) keuken inclusief apparatuur 
 • Moderne badkamer 
 • Tuin voorzien van terras, hekwerk, berging en poort 
 • Hoogste isolatieniveau (energielabel A) 
 • Met zonnepanelen, warmtepompen en warmteterugwinsysteem 
 • Eigen parkeerplaats op privéparkeerterrein 
 • Gelegen nabij het historisch centrum van Gorinchem 
 • Vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping 
 • Oplevering indicatie juni/juli 2021 
 • Huurperiode minimaal drie jaar 
 • Alle genoemde maten zijn circa maten; 
 • Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Inkomensnorm

Om voor deze woningen in aanmerking te komen, hanteren wij een inkomensnorm. Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat het bruto maandinkomen (uit vast dienstverband, exclusief toeslagen, tantièmes en vakantiegeld) 4x de kale maandhuur dient te bedragen, waarbij een eventueel 2e inkomen voor de helft wordt meegerekend.

Bent u gepensioneerd? Dan gelden andere inkomensnormen. Hier kijken wij individueel naar. Bent u zelfstandig? Dan ontvangen wij graag de jaarstukken van de afgelopen 2 jaar.

Meer informatie

Meer informatie

Kijk op de website van Stienstra